HomeNesselande INFO nieuws165 buurmannen en buurvrouwen te water tijdens eerste Nesselande Nieuwjaarsduik

165 buurmannen en buurvrouwen te water tijdens eerste Nesselande Nieuwjaarsduik

 

Rotterdam krijgt ook zijn eigen nieuwjaarsduik !

1e Duik in Nesselande onverwacht succes.

De organiserende watersportvereniging Buurman had niet verwacht dat het zo’n succes zou worden. In totaal doken 165 dappere mannen, vrouwen en kinderen het koude water van de Zevenhuizerplas onder het toeziend oog van honderden toeschouwers die op het evenement in Nesselande waren afgekomen. De organisatie had rekening gehouden met ongeveer 20 deelnemers bij het bedenken van dit ludieke evenement van de watersportvereniging.

Door onder andere de kosteloze medewerking van Greenfield Musicprojects voor de muziek en de catering die voor het overgrote deel voor rekening werd genomen door de Albert Heijn en een aantal sponsoren zoals de wijkorganisatie WONIO en particulieren bedrijven zoals Verhage fastfood, Pazazz Evenementen en Uipkes Houten Vloeren werd het pleintje bij de Albert Heijn omgetoverd tot een waar nieuwjaarsduik evenement.

Niet alleen de aankleding en voorbereiding verliep professioneel. Ook de warming-up van de nieuwjaarsduikers verliep uitstekend. Door een goede begeleiding door Cees van Muiden, trainer van Loopgroep Nesselande, ging iedereen “opgewarmd” het water in en verliep de duik, op een aantal koude voeten na, zonder problemen. Met een voldaan gevoel werd onder een genot van een kopje warme choco of koffie het eerste evenement van de watersportvereniging én van Nesselande, afgesloten en ging iedereen, met de welbekende Unox-muts naar huis.

Met medewerking van onder andere Albert Heijn maar wederom Unox hoopt Buurman volgend jaar de eerste nieuwjaarsduik van Rotterdam nog beter op de kaart te zetten. Of er net zoveel mensen op af komen als in Scheveningen ? (9.500 red). Over 10 jaar wellicht wel maar nu wordt er gemikt op het dubbele aantal deelnemers. De vooruitzichten zijn wat dat betreft gunstig: een mooie locatie op het strand aan de Zevenhuizerplas, een enthousiaste vereniging die het organiseert en bereidwillige sponsoren kan dit evenement wel eens een geduchte concurrent van Scheveningen worden. Meer informatie (foto’s, fimpjes en alle deelnemers) zijn terug te vinden op www.wsvbuurman.nl.

GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair