HomeNesselande INFO nieuwsTuinstad deelproject 8.1 heeft nieuwe naam

Tuinstad deelproject 8.1 heeft nieuwe naam

In Tuinstad wordt een groene wijk met veel luxe eengezinswoningen aangebouwd. In korte straten met unieke woonsfeer krijgt elk wijkdeel een eigen karakteristiek. Daarbij wordt gestreefd naar een eenheid in verscheidenheid.
In totaal komen er in dit deelgebied zo’n 3.200 woningen waarvan 54 in het deelgebied met nieuwe naam: ’t Klimophof.

Opmerkelijk is dat veel elementen uit het oorspronkelijke polderlandschap – zoals dijken, sloten, singels, vaarten, een boomgaard en volkstuinencomplex – straks in het nieuwe Tuinstad terug te vinden zullen zijn. De sloten, singels en de vaart krijgen voor een deel ecologische oevers, geheel in de ‘groene stijl’ van Nesselande. De wijk krijgt nabij het centrum en de metro uiteraard een wat stedelijker karakter door middel van gestapelde bouw. In Tuinstad rijdt slechts langzaam bestemmingsverkeer en is in het plan ruim aandacht besteed aan een veilige en kindvriendelijke omgeving.

Dit nieuwbouwproject 8.1 in Tuinstad heet sinds kort ’t Klimophof. Die naam werd niet voor niets door Woonbron voor het plan gekozen. Woonbron verwijst ermee naar de met hedera’s begroeide gevels die deze omgeving een extra tuingevoel gaan geven. In ’t Klimophof komen 54 eengezinswoningen en twee woonunits. De ruime eengezinswoningen, gericht op mensen met groene vingers. Ze worden gebouwd in drie woonblokken. Aantrekkelijk gelegen aan het Rietveldpark. De 54 woningen worden binnen enkele maanden Te Woon aangeboden.


Bron: woonbron.nl 03/2007

GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair