HomeNesselande INFO nieuws(DOWNLOAD KAART ZUIDPLASPOLDER)Nieuwe supergrote vinexwijk herrijst naast Nesselande

(DOWNLOAD KAART ZUIDPLASPOLDER)Nieuwe supergrote vinexwijk herrijst naast Nesselande

De protesten en scheve gezichten massaal aanwezig bij de aanbouw van Nesselande. Toch zal de provincie Zuid-Holland het vroegere groene hart gaan voorzien van nog meer woningen. Tussen 2010 en 2015 zal de Zuidplaspolder worden volgebouwd met zo een 30.000 huizen en zo een 70.000 nieuwe bewoners. Boeren en bewoners zagen met de wijk Nesselande hun landelijke omgeving veranderen in het verlengde van de grote stad. Grote deals met projectontwikkelaars hebben lokale grondbezitters in 1 klap tot miljonairs gemaakt. De gemeente Rotterdam verkocht vervolgens de lappen grond voor hoge bedragen aan de projectontwikkelaars.

Ooit was de laaggelegen Zuidplaspolder nog ‘heilig’. Het gebied langs de A12 tussen Zoetermeer en Gouda lag toen officieel nog in het Groene Hart en moest dus absoluut open blijven, was de boodschap. De ommezwaai is frappant. Er komt nu een stad van zeker 70.000 mensen, ‘beter dan Almere’.

De omvang van de verstedelijkingsplannen wordt nóg imposanter als ook de direct aanleunende wijken worden meegeteld. Met Westergouwe erbij(Gouda + Waddinxveen), die ongeveer tegelijkertijd op stapel staan plus de aangrenzende Rotterdamse Vinexwijk Nesselande praat je bij elkaar over een toekomstige woonomgeving tussen Zoetermeer en Gouda van pakweg 94.000 inwoners. Provinciebestuurder Van Dijk schat de ontwikkelingskosten van de Zuidplaspolder op 3,5 miljard euro en de ‘verdienmogelijkheden’ op twee miljard.

Een toekomstige ‘groene hart’-fusie met de wijk Nesselande lijkt zo bijna logisch.


Klik hier voor een afbeelding van de kaart van geheel Zuidplaspolder

GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair