HomeGemeente #raad010Doe mee! Zwerfie+Nesselande.INFO: niet weer campagneborden zwervend in sloot en op straat

Doe mee! Zwerfie+Nesselande.INFO: niet weer campagneborden zwervend in sloot en op straat

Nesselande is al jaren het toneel van intensieve paal-politieke-campagne bordacties in de wijk. Bij lokale en landelijke verkiezingen hangt de wijk Rotterdam-Nesselande letterlijk vol campagneborden. Rotterdam is nog een van de weinige steden die dit  nog toestaat. Veel gemeenten – zoals die van Zuidplas – kennen centrale bebording in de wijk/gemeente met de uitingen van de politieke partijen op een centraal bord in de wijk geplakt.

Verkiezingsborden

Tijdens de lokale verkiezingen van 2022 was het extreem. Een combinatie van slecht weer, harde wind, een lange aanloop van de campagne  en het losknippen van borden om daar eigen borden (zoals die van Leefbaar Rotterdam over borden van VVD en GL) overheen te laten glijden heeft veel zwerfrotzooi gebracht in de wijk Nesselande (en ook andere wijken). Hier willen wij en veel politieke partijen van af.
Een groot deel van de raad wil af van de vervuilende borden
Een groot deel van de raad wil af van de vervuilende borden

Een diversiteit aan partijen is reeds tegen het plaatsen van de vervuilende borden die na de verkiezingen maar deels worden opgeruimd. Wij en Zwerfie Rotterdam vragen uw aandacht om uw raadsleden van uw partij bewust te maken van het feit dat deze manier van vervuilend campagne maken verleden tijd moet zijn.

We hebben nog wat stemmen nodig in de gemeenteraad van Rotterdam om de rotzooi rondom campagnetijd tot het verleden te laten behoren. Doet u mee Nesselande schoon te houden?
Het gaat erom spannen of Rotterdam binnenkort verlost is van de kunststof bordenzee bij verkiezingen. Burgemeester Aboutaleb wil de gemeenteraad ‘aanmoedigen om ermee te stoppen’. Hij stelt voor om als alternatief per 10.000 inwoners een houten aanplakbord neer te zetten.

Hoe doet u mee?

Stuur een mail naar raadsleden van uw partij. Vraag of zij willen tegenstemmen tegen het gebruik van de vervuilende borden. Info over uw partij, kunt u hier vinden:  https://gemeenteraad.rotterdam.nl/People/Profiles/b744be9e-e131-4f79-848a-547e57a20dbc 

Doe mee en houd Nesselande schoon!


^DC
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair