HomeGemeente #raad010Leefbaar Rotterdam en JA21 grootste zwerf-verkiezingsborden vervuilers

Leefbaar Rotterdam en JA21 grootste zwerf-verkiezingsborden vervuilers

Zwefborden JA21 Leefbaar Rotterdam

Zwerfborden JA21 Leefbaar Rotterdam

Joost Eerdmans (Prinsenland, Prins Alexander) was in zijn periode bij Leefbaar Rotterdam (die een “schone wijk” propageert in het verkiezingsprogramma) reeds de grootste “verkiezingsborden” vervuiler (bron: Zwerfie onderzoek, publicatie AD/RDstad herfst 2023), zie ons eerder artikel samen met Zwerfie. 

Zwerfafval
Zwerfafval

 

 

Borden die er veelal weken voor de verkiezingen al hingen (in heel Prins Alexander, Rotterdam) begaven het al in de campagne periode door een mix van regen, wind en borden die er overheen zakken, er werden in voortuinen, bosjes en sloten teruggevonden. Soms nog zes maanden na de verkiezingen.

Herfst 2023 kende Zwerfie samen met @d66rotterdam een welkome motie om deze borden te verbieden en meerdere centrale grote borden te plaatsen. Van Schaik (Leefbaar Rotterdam) dwarsboomde deze motie op basis van belangenverstrengeling, aangezien zijn dochter Esther van Schaik als ook Ceulemans van de huidige Leefbaar Rotterdam fractie verkiezen waren/zijn voor #JA21 die graag de wijken in Prins Alexander weer vervuilen met borden die wij vervuilend in de wijk gaan terugvinden.

Geen impact op stemgedrag

Pikant detail: uit mediaonderzoek blijkt dat deze borden nauwelijks effect hebben op stemgedrag; wel de radio- en tv-debatten enkele dagen voor de verkiezingsdag. Zie hier het CBS-onderzoek op gebied van sociaal vertrouwen en stemgedrag. 

#TK23 #dtv #fiets #nieuws #nesselande

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair