HomeNesselande INFO nieuwsPubliek kiest voor Metrostation Strand #prijs

Publiek kiest voor Metrostation Strand #prijs

De metro naar Hoek van Holland ontneemt druk op het strand van Nesselande. Op vrijdag 14 juni 2024 zijn twee projecten bekroond met de Rotterdam Architectuurprijs. Grondstoffenstation Afrikaanderplein won de vakjuryprijs en Metrostation Strand de publieksprijs.

Beide projecten kregen ook een eervolle vermelding van de vakjury.

Metrostation Strand is een ontwerp van Verheijen en Architectenploeg Stadsontwikkeling Rotterdam in opdracht van de gemeente. En uitgevoerd door aannemerscombinatie Boskalis Swietelsky.

 Een voormalige spoorlijn werd omgebouwd tot metrolijn om een directe openbaar vervoersverbinding te bieden met het strand van Hoek van Holland. Dit betekent minder files, minder vervuiling en minder auto’s in Hoek van Holland. Ook heeft Rotterdam heeft er een bestemming bij die voor iedereen te bereiken is. Een plek om te wandelen in de duinen, een duik te nemen in de zee of te genieten van de zonsondergang.

 
Direct gelegen aan het strand vormen station en plein een geheel dat in samenhang met het omliggende landschap is uitgevoerd in zandkleurig beton.

Met de rood geschilderde grafische wanden ensceneert Metrostation Strand de aankomst op het strand. Voor Metrostation Strand zijn de vele technische uitdagingen met zand en wind opgelost in een ontwerp. Een ontwerp dat de kwetsbare ecologie spaart en toch ruimte geeft aan veel bezoekers. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair