HomeOmgeving NesselandeHoe gaat het Alexanderplein bij Alexandrium eruit zien?

Hoe gaat het Alexanderplein bij Alexandrium eruit zien?

Hoe gaat het Alexanderplein eruit zien?
Hoe gaat het Alexanderplein eruit zien?

Het Prins Alexanderplein in Rotterdam-Oost wordt een groene, levendige en sfeervolle plek waar je kunt wandelen, spelen, ontspannen en genieten van evenementen. De herinrichting start begin 2025 en is naar verwachting in 2026 klaar.

Het Prins Alexanderplein wordt een groene oase in Rotterdam-Oost

Meer groen en speelplezier

Er komt 2.500 m2 nieuw groen op het plein, met 50 nieuwe bomen en planten. Ook komt er een speeltoestel voor kinderen en een watertappunt. Bedriegertjes, fonteintjes die water spuiten op onverwachte momenten, zorgen voor extra plezier.

Woningen in plaats van kantoren

De kantoorgebouwen rond het plein worden deels omgezet in woningen. Het voormalige kantoorgebouw De Ster wordt al in de zomer van 2024 verhuurd als woongebouw met 169 appartementen. Ook kantoorgebouw Saturnus maakt plaats voor woningen.

Bewoners en bezoekers en de plannen

De gemeente heeft met omwonenden en bezoekers gesproken over hun ideeën voor het nieuwe plein. Hun wensen zijn terug te zien in het definitieve ontwerp.

De vergroening van het Prins Alexanderplein is onderdeel van de ontwikkeling van de Alexanderknoop, het gebied rondom het OV-knooppunt en treinstation Rotterdam Alexander. Hier wil de gemeente een aantrekkelijk woon- en werkgebied creëren met volop ruimte voor recreëren.

Rotterdam gaat voor groen

Het project Prins Alexanderplein is een van de Rotterdamse stadsprojecten die zorgen voor meer groen in de stad. De gemeente wil hiermee de leefomgeving verbeteren en de biodiversiteit vergroten.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair