HomeNesselande INFO nieuwsAD.dichtbij:'Brandstichtingen in De Boerderij Nesselande'

AD.dichtbij:’Brandstichtingen in De Boerderij Nesselande’

autobranden dirk zevenkamp Nieuws Nesselande
Door FONS SIMONS NESSELANDE – ,,Ik ga eerst een rookmelder kopen voordat ik hier weer op de volkstuin blijf slapen,’’ zegt Tonnie Hoogendoorn, eigenares van een van de ruim honderd tuinhuisjes van volkstuinvereniging De Boerderij in Nesselande.

De schrik zit er bij haar goed in na de brandstichtingen op het complex de afgelopen drie weken.

De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan en DNA-materiaal verzameld maar volgens de politie zijn er nog geen daders gepakt. Ook heeft het DNA-onderzoek nog niets opgeleverd.

Eén huisje werd vorige week woensdagmorgen vroeg compleet in de as gelegd. De brandweer, die was gewaarschuwd door bewoners van Zevenkamp, kon niets meer redden. Op 18 maart werd al de voorzijde van een huisje door brand vernield. Van vier andere raakte de voorzijde beschadigd.

’s Nachts was er niemand op het complex omdat slapen alleen is toegestaan tijdens het zomerseizoen, dat op 1 april begint. Wim van Bergen Bravenboer ontdekte in alle vroegte het eerste brandje bij een te koop staand huisje: ,,Er lag een dotje bierblikjes en een jeneverfles in de tuin. Met de gieter kon ik het brandje blussen. Daarna heb ik nog geholpen bij die andere brand. ’’

,,Dit overtreft alles,’’ zegt Maria Timmerman uit Nesselande over de brand van vorige week. ,,Met inbraken zijn we helaas al wat gewend, maar pyromanen?’’ In haar huisje kijkt ze uit op de zwarte resten.

De eigenares van het afgebrande tuinhuis wil, net zoals veel andere tuinders, niet met haar naam in de krant. Dat geldt ook voor de eigenares van het drie weken terug getroffen huisje: ,,Ik ben behoorlijk van slag. Je hele seizoen is naar de knoppen. Het tuinhuis moet worden gesloopt en ik heb al een offerte. Maar voordat ik iets nieuws laat neerzetten, moet het eerst wat veiliger zijn. De daders van die brandstichtingen moeten worden gevonden.’’

De hoogte van de schade aan de tuinhuisjes is nog niet bekend. De aanschaf van een bestaand huisje kost tussen de 2500 en 7500 euro.

Bron: AD.dichtbij 8 april 2009
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair