HomeNesselande INFO nieuwsAdvies ANWB: 'Werk donderdag 2 november thuis in verband met storm'

Advies ANWB: ‘Werk donderdag 2 november thuis in verband met storm’

 

Storm Nesselande
Storm Nesselande

Voor 2 november 2023 wordt geadviseerd door de ANWB om thuis te werken vanwege de naderende storm Ciarán. De combinatie van krachtige wind en regen kan voor onstuimige omstandigheden zorgen en leiden tot langere dan normale files. Naar verwachting zal de storm morgenochtend de Nederlandse kust bereiken.

Een woordvoerder van de ANWB waarschuwt voor mogelijke vertraging op de wegen als gevolg van de regen en wind. Automobilisten worden aangemoedigd om meer afstand te houden en er bestaat een verhoogd risico op files en vertraging door incidenten zoals omgevallen bomen. Vanwege het feit dat veel bomen nog vol in blad zijn, kunnen ze extra gevoelig zijn voor de harde wind.

De ANWB benadrukt het belang van het nauwlettend volgen van verkeersinformatie. De NS adviseert reizigers ook om de reisplanner te raadplegen, maar heeft geen extra maatregelen aangekondigd. Een woordvoerder van de Spoorwegen verklaarde: “We blijven de situatie goed in de gaten houden, en mocht er iets veranderen, dan zullen we de reizigers op de hoogte stellen.”

Op dit moment heeft het KNMI code geel afgegeven voor storm Ciarán, met uitzondering van het noordoosten van Nederland.

Ciarán, die nog even ten oosten van Canada was, zal begin november met hoge snelheid de Atlantische Oceaan oversteken. Vanavond wordt de kern van de storm verwacht vlak ten zuiden van Ierland, waarna hij morgen koers zet richting Engeland en uiteindelijk de Noordzee.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair