HomeOmgeving Nesselande'Cortetermijn','Cortzichtig' en 'Te Cortkomen': bewoners Zuidplas in protest tegen Vijfde Dorp

‘Cortetermijn’,’Cortzichtig’ en ‘Te Cortkomen’: bewoners Zuidplas in protest tegen Vijfde Dorp

Cortelande werd de naam voor het Vijfde Dorp achter Nesselande. Waar er meer dan 20 juridische bezwaren lopen tegen de lage bouw van het dorp als ook dorp dat voor nog meer files A12 en A20 gaat zorgen, hingen bewoners alternatieve bewoordingen op, zoals ‘Cortetermijn’, ‘Cortzichtig’ en ‘Te Cortkomen’.  

Bekijk hier het dossier van Nesselande.INFO over het Vijfde Dorp achter Nesselande. 

 

Bewoners voelen zich in het proces richting het plan Vijfde Dorp (8000 woningen in de polders achter Nesselande tussen de A12 en A20) niet gehoord. Het uitkomen van ondernemers ging uiterst moeizaam en bewoners en ondernemers voelen zich niet juiste geïnformeerd over het plan.

Spijtig zijn er geen politici die actief zijn in Nesselande die opkomen voor een gedegen in- en uitrijden van de wijk Nesselande die met de komst van het Vijfde Dorp door fileinfarcten zal zijn omgeven.

Vlucht

De oud-VVD wethouder Hordijk “vluchtte” Zuidplas uit als hij besluit geen 4000 maar 8000 woningen te gaan bouwen op het laagste punt van Nederland in een tijd dat natte perioden gebieden onder water zetten en afwatering van het gebied Vijfde Dorp bij overbewatering bijna onmogelijk lijkt. Een plan voor de overbewatering of het verhogen is er niet. Vooral het expertadvies uit “Den Haag” leek massaal door de wethouder te zijn genegeerd.

Ook mist het plan Vijfde Dorp een mobiliteitsplan, daar waar Zuidplas files nu met extra fietspaden wil gaan oplossen. Vooral de N219 staat momenteel reeds elke werkdag vol en zal vooral in Zevenhuizen en ook Nieuwerkerk a/d IJssel voor een ophoping van files in de eigen smalle straten gaan zorgen.

 


Foto: Via Je bent Zevenhuizenaar, als.. oktober 2024

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair