HomeNesselande INFO nieuwsBruin (Leefbaar Rotterdam) blundert weer met inzet 'annexatie Zuidplas tot Nesselande-Oost'

Bruin (Leefbaar Rotterdam) blundert weer met inzet ‘annexatie Zuidplas tot Nesselande-Oost’

Bruin van Leefbaar Rotterdam blundert weer.
Bruin van Leefbaar Rotterdam blundert weer.

Vooral Leefbaar Rotterdam lijkt “bloed” te ruiken nu het ver onder zeespiegel bouwen van het Vijfde Dorp door buurgemeente Zuidplas de nodige problemen geeft. Eind 2023 probeerde Leefbaar Rotterdam al eerder de grond van het Vijfde Dorp terug te winnen voor een bouw van een Nesselande-Oost

Vanessa Bruin van Leefbaar Rotterdam – die zelf al lange tijd op zoek zou zijn naar een betaalbare woning in Nesselande – probeerde wederom (en dit is sinds 2019 de derde keer) om de oude grond van de gemeente Rotterdam uit de zogenoemde Grondbank Middengebied terug te krijgen in het geval van het afblazen van het Vijfde Dorp gezien lopende protesten van het hoogheemraadschap over de lage ligging en het gevaar van lastige afwatering in het gebied waar 8.000 woningen zouden moeten komen.

Een motie van de Partij voor de Dieren om eventueel zonder kleerscheuren uit de kosten te komen bij een debacle van het Vijfde Dorp, is WEL aangenomen. Er waren dus twee moties over het gebied Vijfde Dorp en de rol van Rotterdam.

De motie van Partij voor de Dieren om het verlies in te perken is aangenomen, het idee van onder andere Bruin van Leefbaar Rotterdam om de grond in te zetten voor een Nesselande-Oost, is weer afgewezen.

Op aandringen van het hoogheemraadschap (het geschil loopt nog) zal waarschijnlijk het gewraakte bestemmingsplan in samenspraak met de provincie worden aangepast.

De provincie heeft al eerder het plan Vijfde Dorp goedgekeurd en zo een 200 miljoen ter beschikking gesteld voor nodige werkzaamheden (zoals ophoging/infra), de grond is reeds jaren geleden verkocht door Rotterdam aan Zuidplas.

 

Zie ook:

Gemeente-#raad010: “Mislukking Vijfde Dorp Zuidplas kost Rotterdam 30 miljoen”

 



Leefbaar Rotterdam blundert wederom, nu met ‘Nesselande-Oost annexatie’ #raad010

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair