HomeActiviteiten Nieuws NesselandeCBS.nl: 'Hard rijden, hondenpoep en parkeerproblemen grootste ergenissen in de buurt'

CBS.nl: ‘Hard rijden, hondenpoep en parkeerproblemen grootste ergenissen in de buurt’

https://www.rotterdam-nesselande.nl/nieuws/zuidplas/rotterdam/nesselande/wonen/diverse-autos-geramd-op-laan-van-avant-garde-nesselande/
Nederlanders ervaren te hard rijden, hondenpoep en parkeerproblemen als de grootste bronnen van overlast in hun buurt, volgens de Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 
 
Te hard rijden als prioriteit Meer dan een kwart (27 procent) van de respondenten gaf vorig jaar aan dat overlast door te hard rijden in de buurt als eerste aangepakt moet worden. Hondenpoep volgt, met bijna één op de vijf personen (18 procent) die dit als meest urgente probleem beschouwt. Parkeerproblemen zijn voor 15 procent van de ondervraagden de grootste ergernis.
 
Rommel op straat In minder stedelijke gebieden worden te hard rijden en hondenpoep vooral als de grootste problemen gezien. In stedelijkere wijken richten bewoners hun frustratie vaker op andere vormen van overlast, zoals rommel op straat en parkeerproblemen.
 
 
De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijkse nationale enquête waarin Nederlanders van vijftien jaar en ouder worden bevraagd over onderwerpen zoals leefbaarheid en overlast in hun buurt. Vorig jaar namen bijna 150.000 Nederlanders deel aan het onderzoek.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair