HomeGemeente #raad010Chaos, tekorten en uitval RET metro's; gemeente wil uw verbeteridee-en

Chaos, tekorten en uitval RET metro’s; gemeente wil uw verbeteridee-en

Een aantal zaken lopen in Rotterdam niet zoals we zijn gewend in de stad. Prins Alexander slibt dicht door (ongepland) onderhoud en bouwplannen, net als de ring Rotterdam. Het daklozenbeleid van Leefbaar Rotterdam werkt niet net als het verkorten van de wachtlijsten in de lokale zorg, ook een verantwoordelijkheid van deze partij. De personeelstekorten bij de Rotterdamse gemeente wordt nu in het nieuwe college herhaaldelijk genoemd, maar er is geen oplossing. Zo houdt wethouder Simons het gericht omscholen van (werk)migranten (een idee van de lokale VVD) om onduidelijke redenen tegen. Ook voor het personeelstekort in de haven.

Voor alle Rotterdamse reizigers staat er een reeks veranderingen te wachten. De week begint met aanzienlijk nieuws met betrekking tot het (openbaar) vervoer. Vanwege een tekort aan personeel is de RET genoodzaakt om vanaf maandag 22 januari gebruik te maken van kortere metrovoertuigen op metrolijnen A en C. Dit tekort aan voertuigen is ontstaan door personeelstekorten in de werkplaats, waardoor de RET op dit moment niet aan de verwachte vervoerscapaciteit kan voldoen.

Naar verwachting zullen alle ritten weer normaal verlopen vanaf mei.

Bovendien staat de vernieuwing van het knooppunt Beurs op de agenda. Gezien de aanhoudende drukte op dit knooppunt, heeft de gemeente plannen om het metrostation Beurs en de tramhaltes op de Coolsingel tussen Churchillplein en de Beurstraverse te renoveren. De gemeente nodigt ook de bewoners uit om hun meningen en ideeën te delen. De uitvoering van de vernieuwingsplannen wordt naar verwachting niet eerder dan 2033 gestart, met als doel van knooppunt Beurs ‘de toegang tot de stad’ te maken.

Ten slotte is er nieuws over de renovatie van de Van Brienenoordbrug. Oorspronkelijk gepland voor 2024, meldt Rijkswaterstaat nu dat dit waarschijnlijk met vier jaar wordt uitgesteld. Dit uitstel is te wijten aan de grote risico’s en de kosten die niet haalbaar zijn voor het Rijk. Rijkswaterstaat wijst op de stijgende bouwkosten en de terughoudendheid van aannemers vanwege de krapte op de arbeidsmarkt.

Het uitstellen van de brugrenovatie heeft aanzienlijke gevolgen voor de Rotterdammers, aangezien de brug het einde van zijn levensduur heeft bereikt, wat de kans op storingen vergroot en vertraging en overlast kan veroorzaken.

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair