HomeNesselande INFO nieuws'Een toekomst zonder Rotterdam The Hague Airport (RTHA) serieus ter discussie'

‘Een toekomst zonder Rotterdam The Hague Airport (RTHA) serieus ter discussie’

Vliegtuig over Nesselande.
Vliegtuig over Nesselande.

Het lijkt in Nesselande nog mee te vallen, maar de overlast van het vliegen van en naar Rotterdam Airport (RTHA), ooit Zestienhoven, neemt enorme vormen aan. Het belooft een bijzondere bijeenkomst te worden. Op donderdag 22 augustus 2024 zal er in de Euromast een plan worden gepresenteerd dat een alternatieve inrichting van het vliegveld en de omliggende bebouwing voorstelt.

Dit plan is opgesteld door de Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast (BTV), in samenwerking met de duurzaamheidsorganisatie Urgenda en het stedenbouwkundig adviesbureau Ziegler Branderhorst.

Onderzoek gestart

Het plan zal worden meegenomen in het provinciale onderzoek naar de huidige maatschappelijke en economische waarde van het vliegveld.

Dit onderzoek moet ook duidelijk maken of de locatie geschikt is voor alternatieve functies en bestemmingen.

Zuid-Holland heeft 200.000 euro gereserveerd voor het onderzoek, dat eind 2024 start. Het college van Gedeputeerde Staten hoopt de resultaten in de winter van 2025 te presenteren.

Inwoners van Rozenburg, Spijkenisse, Vlaardingen en Schiedam klagen over toenemende geluidsoverlast als ook Zuidplas. Dit wordt mede veroorzaakt door de terugkeer van ‘lawaaibakken’, terwijl de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen juist hadden beloofd stillere vliegtuigen in te zetten.  

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair