HomeNesselande INFO nieuwsFalend PVDA-voorzitter Robert Krul en dagelijks bestuur Prins Alexander treden af door...

Falend PVDA-voorzitter Robert Krul en dagelijks bestuur Prins Alexander treden af door niet-werkbare situatie deelraad

Het dagelijks bestuur van de deelraad Prins Alexander is afgetreden. Het bestuur heeft onder andere uit de wijk Nesselande veel kritiek gekregen over een onjuiste aanpak van de wijk als ook de erg ongelukkige plaatsing van een daklozenopvang midden in een kindervriendelijke woonwijk. Leefbaar Rotterdam heeft deze kritiek uit Nesselande regelmatig opgepakt en ge-uit in de vergaderingen van het DB. Nu ook andere partijen hun twijfels hebben ge-uit naar het dagelijks bestuur is er een onhoudbare situatie ontstaan.

De afgetreden voorzitter Robert Krul als ook zijn mede PVDA-raadsleden lagen reeds lange tijd onder vuur. Zij kregen veel kritiek van onder andere Leefbaar Rotterdam en CDA. In Nesselande -waar de PVDA bijna geen aanhang kent- heeft het dagelijks bestuur veel kritiek gekregen op de onprofessionele procedure en slechte communicatie over andere de plaatsing van een daklozenopvang in Nesselande bij de metro en scholen.

Tevens hebben diverse bewonerscommissies uit Nesselande kritiek ge-uit op de passieve en trage oplevering van de moderne wijk Nesselande als ook het niet nakomen van eerder gemaakte afspraken in gemeentelijk plan-van-aanpak van oplevering van de wijk.

Deze passieve en afstandelijke houding van het DB van de deelgemeente Prins Alexander werd nog eens duidelijk op de nieuwjaarsborrel in 2007 die plaatsvond in Nesselande.
Hier toonde de deelraad een beduidend laconieke en onsympathieke houding jegens de bewoners van de woonwijk als ook de voortgang van de oplevering van Nesselande.
April 2007 beweerde fractieleden dat ze in verband met de ‘daklozenopvang-kwestie’ zouden zijn bedreigd door bewoners uit de wijk. Bewijs hiervoor is nooit geleverd.

Het ontslag is reed eind oktober 2007 ingezet, en aangeboden.

AD.nl meldde op 7 november 2007 op basis van onder kritiek van de eigen PVDA-fractieleden dat de ’Prins Alexander krampachtig wordt bestuurd’

Er wordt sinds eind oktober opvallend hard gewerkt aan de oplevering van wijk Nesselande.


Klik hier voor het persbericht van de PVDA van 30 oktober 2007

GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair