HomeActiviteiten Nieuws NesselandeHoogheemraadschap komt met maatregelen tegen wateroverlast omgeving Zevenhuizen

Hoogheemraadschap komt met maatregelen tegen wateroverlast omgeving Zevenhuizen

Op een steenworp van Nesselande, omgeving Zevenhuizen, zet het Hoogheemraadschap man en macht in om de wateroverlast door de hevige waterval te beperken. Relevant daarbij is de discussie over het laag bouwen van het beoogde Vijfde Dorp in de polders naast Zevenhuizen achter Nesselande, zie dossier.

Mediakanaal CKZvandaag meldt september 2024 op hun site: “Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard neemt maatregelen om wateroverlast door de verwachte regenval te voorkomen. Zo zijn er noodpompen geïnstalleerd en is de waterberging in de Eendragtspolder geactiveerd.

In geval van dreigende wateroverlast kan de Eendragtspolder in Zevenhuizen tijdelijk vier miljoen kubieke meter water opvangen. “Dankzij deze waterberging blijven de bewoners in de wijde omgeving van de rivier de Rotte droog. Het water dat in de polder terechtkomt, stroomt uiteindelijk terug naar de Rotte,” aldus de website van het waterschap.

Vanwege de hevige regenval van de afgelopen dagen, en de verwachting dat er nog meer zal komen, is besloten de waterberging in te schakelen. “Door de waterberging open te stellen, creëren we ruimte om het regenwater van later vandaag op te vangen,” legt Jan Pieter van het hoogheemraadschap uit.” 

 

Het is onbekend op de genoemde wateroverlast ook relevant gaat worden voor het laaggelegen Nesselande.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair