Er kan meegedacht worden zomer 2021 met de ontwikkeling en vaststelling van het horecagebied Nesselande. Al eerder hebben wij op Twitter een poll gedeeld dit resulteerde in voorstellen zoals popup horeca op en rondom het strand en meer variatie in het horeca-aanbod. Ook vinden veel Nesselanders dat het aanbod genoeg is en al reeds een grote aantrekking kent. De input moet oktober 2021 bij de gemeente Rotterdam binnen zijn.
Juni 2021 heeft een bewoner een voorstel gedaan voor een nieuwbouw restaurant/tijdelijke horecalocatie voor ‘Nessa fish’, een hip restaurant, zo zegt de ervaren horeca-ondernemer uit Nesselande die met dit idee komt (wij citeren uit het bewonersvoorstel):
Als bewoner van de wijk Rotterdam Nesselande ken ik de wijk zeer goed en is
het geweldig wonen. Helaas zijn de horeca opties beperkt. Dit heeft er ongetwijfeld
mee te maken dat het een zeer seizoensafhankelijke locatie is. Bij een hippe wijk als Nesselande hoort een hip restaurant waar omwonenden samen kunnen komen. Hierin wil ik mijn kennis en ervaringen delen met de wijk Nesselande!
Het idee en ‘duurzaam’
Een heerlijke zomeravond, uitzicht op de plas en een gezellig, goed restaurant. Het
restaurant is enkel geopend voor het zomerseizoen. Je kunt er de beste groente,
fruit, vis en vlees van de regio vinden. Daarnaast worden er de heerlijkste
dranken geserveerd!
Een bedrijf waar duurzaamheid en de natuur op nummer 1 staan.
Locatie
Voor een fantastisch restaurant heb je ook een fantastische locatie nodig. De beste
locatie is aan de Coriscalaan / Kosboulevard. Een plek waar er rust is, geen last voor omwonenden maar ook zo de drukte opgezocht kan worden.
Bouw en conceptidee
Voor deze locatie zou de bedenker graag met de gemeente Rotterdam kijken wat de opties
zijn. We hebben een gemeenschappelijk doel, de levendigheid van de wijk Rotterdam Nesselande op een positieve manier stimuleren. Of dit nieuwbouw is of een tijdelijke plek waar het bedrijf zich kan situeren wil ik graag over brainstormen: “Een tijdelijke locatie kan genoeg zijn zolang er toegang is tot het elektriciteitsnetwerk en riolering. Daarnaast moet de locatie een open karakter hebben waar je helemaal het gevoel hebt dat je in de natuur bent.”
Het gevoel dat je krijgt als je binnenloopt op een gezellige vismarkt aan de Côte
d’Azur, Ibiza of Bali. Waar je alle verse producten ziet, het heerlijke eten ruikt en
alles naar wens kunt uitkiezen. Een plek waar voor je neus gebakken of gegrild
wordt. Zittend aan picknick tafels met vrienden of familie. En waar je op een
ontspannen manier van het leven kunt genieten.
(hieronder screens van het ingezonden idee, juni 2021)