HomeOPINIE/Column#raad010: 'Symboolpolitiek @leefbaarrdam leidt inmiddels tot 5000 bankslapers en toename daklozen Prins...

#raad010: ‘Symboolpolitiek @leefbaarrdam leidt inmiddels tot 5000 bankslapers en toename daklozen Prins Alexander’

NesselandeINFO volgt met mediapartners de #raad010 op de voet. Ook dit college dat in 2022 op basis van een extreem laag stemmers aantal in Rotterdam met veel moeite is samengesteld. Oktober de harde discussie waarom Rotterdam als enige stad stopt (deels per 1 november 2024) met Bed Bad Brood, meer info hier. Ook in Prins Alexander worden op tempo daklozen gespot als deze bij wijze van symboolpolitiek bij overlast uit het centrum van de stad worden gejaagd. Feit is dat een toename van dakloosheid gepaard gaat met meer overlast en meer criminaliteit. Nu is besloten door het college onder leiding van Leefbaar Rotterdam dat juist de Huizen van de Wijk van belang zijn voor opvang van daklozen/verwarde mensen op straat, moet ook Nesselande zich klaar gaan maken voor meer daklozen. 

De loze oplossing om bankjes te verwijderen waar daklozen op gezien zouden zijn, is niets meer dan een voorbeeld van symbool politiek dat visieloos een groot sociaal probleem verschuift naar bijvoorbeeld de buitenwijken van Rotterdam om vervolgens in de #raad010 te kunnen melden “.. dat de overlast van daklozen in het centrum van Rotterdam lijkt af te nemen..”. 

Pijnlijk genoeg zijn het juiste de verkiezingsbeloften van Leefbaar Rotterdam die in de harde werkelijk van Rotterdam en op basis van objectieve meting door de Rekenkamer niet worden behaald, sterker nog: Rotterdam toont op grond van die verkiezingsbeloften en hun partijprogramma op alle onderdelen een verslechterd beeld dat in de toekomst niet even is opgelost, zie hier het artikel Rekenkamerevaluatie 2024. Wat symboolpolitiek, zoals het nepnieuws en verzonnen situaties in Nesselande die partij vervolgens ‘zou gaan oplossen’ – zie hier het dossier vol bewezen nepnieuws – keren zich inmiddels in de raad en in de stad tegen de populistische partij. Betrokken journalisten van onder andere het AD.nl – Rotterdam editie zijn reeds op een zijspoor gezet voor het tegen de redactionele richtlijn in melden van desinfo en nepnieuws, daar waar moederbedrijf DPG Media een gedwongen fusie/overname met RTL Nederland nog als enige overleving ziet in een pijnlijke markt van dalende krantenoplagen. De gedegen politieke redactie van RTL staat niet te springen om met de desinfo-clickbait “redactie” van bijvoorbeeld het AD samen te werken. De overheid waarschuwt burgers middels campagnes alert te zijn voor het politieke nepnieuws, zie overheid.nl

Los van enige politiek gekleurdheid, verslechtert het straatbeeld in Rotterdam op hoge snelheid waarbij bedrijven en bewoners versteld staan van een visieloos beleid van de wethouder van Leefbaar Rotterdam waarbij het straatbeeld in Rotterdam nu ook in de buitenwijken verslechterd.

 

Daklozen worden gespot bij De Kristal Nesselande, de AH Nesselande, bij het strand, de diverse supermarkten in Zevenkamp, Lage Land en Ommoord. Diverse media gaven  in 2023 reeds het signaal aan de verantwoordelijk wethouder Buijt (zelf ook uit Prins Alexander) dat het straatbeeld in Rotterdam op tempo verslechterd. In 2024 zijn er reeds op tempo vier overleden daklozen gevonden door bewoners.

De wethouder van Leefbaar Rotterdam (zie video) heeft er simpelweg geen antwoord op en weigert regelmatig de (nacht)opvang op te plaatsen. Met het stoppen met het zogenoemde Bed-Bad-Brood zullen honderden dakloos op straat belanden per eind 2024.

 

De frame van Leefbaar Rotterdam dat het allemaal “drugsverslaafden” zouden zijn, gaat niet meer op.

Uit onderzoek uit 2024 blijkt dat het steeds vaker economische daklozen zijn en geen dak boven hun hoofd vinden door verlies van baan, partner, woning en/of andere economische redenen.

Het college refereert aan een “akkoord” waarbij de merkwaarheid opduikt dat bij de tussenevaluatie van de Rotterdamse rekenkamer aantoont dat er nauwelijks doelen op basis van dit akkoord worden behaald. Het afval in de straat, het aantal daklozen, de criminaliteit, kosten OZB en parkeerbelasting in Rotterdam duiden alleen aan de negatieve kant; er wordt geen doel of verbetering behaald.

Miljoenenschuld

Daarbij maakt Rotterdam zadelt Rotterdam het toekomstig college en de inwoners op met een miljoenenschuld nu er ook bijgeleend moet worden voor een erg duur Boymans museum (ruim twee keer zo duur en nog niet opgeleverd) en dure parken (sommigen ook twee maal zo duur). Als de schuld per 2026 afbetaald moet gaan worden, krijgt de gemeente Rotterdam ook nog eens veel minder van het Rijk.

 

Bovenal heeft het college zich niet aan de afspraak in het akkoord gehouden de parkeerbelasting niet verder te verhogen. Ook die verhogingen en uitbreidingen van de gebieden, komen er aan.

Bankjes doorzagen om daklozen naar de buitenwijken te kunnen sturen.
Bankjes doorzagen om daklozen naar de buitenwijken te kunnen sturen.

 

Het onderzoek om aan het strand van Nesselande betaald parkeren in te voeren, loopt reeds.

We kunnen hier een huidig visieloos college toeschrijven onder leiding van het leeglopend Leefbaar Rotterdam dat onlangs in 2024 voor de derde maal hun fractievoorzitter moest vervangen.

Het Rotterdams college behaalt nauwelijks doelen.
Het Rotterdams college behaalt nauwelijks doelen.

Bent u (bijna) dak- of thuisloos? Dan kunt u naar het loket Centraal Onthaal van de gemeente voor hulp. Ook als u psychische of andere problemen heeft. U kunt hier lezen wat de gemeente voor u kan betekenen. Meer info hier. 


Verantwoording artikel

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair