HomeNesselande INFO nieuws Rijkswaterstaat in beroep tegen verkeersplan Vijfde Dorp bij Nesselande #A12 #A20

[UPDATE] Rijkswaterstaat in beroep tegen verkeersplan Vijfde Dorp bij Nesselande #A12 #A20

Vijfde Dorp desastreus voor @Zuidplas en @Nesselande: 'Files sinds coronaperiode 24% gestegen' #fileinfarcten

Het zit de bouw van het beoogde Vijfde Dorp (8.000 woningen) in de polders achter Nesselande niet mee. Rijkswaterstaat (RWS) diende juli 2024 bij de Raad van State beroep in tegen het bestemmingsplan voor het Vijfde Dorp dat mei 2024 is vastgesteld.

Het Vijfde Dorp lijkt desastreus voor de A12, A20 en N219 rondom Zuidplas en Nesselande: ‘Files sinds coronaperiode 24% gestegen’, zo meldt ANWB.nl eind 2023.

De huidige “verkeersplannen” van de gemeente Zuidplas pakt slecht uit voor Nesselande waarbij de ontsluiting Brandingdijk – Zuidplas – N219 lijkt te worden voorzien van een rotonde (die er ooit al was rondom 2004) anders dan de stoplichten.

Oversteek

Ook verdwijnt de oversteek mogelijkheid door de polders richting Waddinxveen. De N219 is daarbij nu al te smal en zal door extra ontsluitingen vanuit het Vijfde Dorp richting de N219 drukker worden aan de kop richting de A12/A20.

In een verklaring schrijft Rijkswaterstaat dat de Zuidplas onvoldoende maatregelen heeft genomen om de verkeerseffecten op de nabijgelegen rijkswegen A12 en A20 op te vangen. Zo meldt hart van holland.

Het is zeldzaam dat een overheidsinstantie in beroep gaat tegen een groot project zoals het Vijfde Dorp, en al helemaal bijzonder wanneer twee overheidsinstanties dat doen. Eerder maakte het hoogheemraadschap al bekend dat het naar de Raad van State zou stappen. Het waterschap is het niet eens met de waterinrichtingsplannen voor het gebied en eist dat Zuidplas aanvullende maatregelen neemt om de waterveiligheid te garanderen.

 

 Bekijk het hele dossier Vijfde Dorp, Nesselande.INFO

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair