HomeActiviteiten Nieuws NesselandeXerxesDZB-speler Sergio Hughes in Nations League-selectie

XerxesDZB-speler Sergio Hughes in Nations League-selectie

XerxesDZB-voetballer Sergio Hughes is geselecteerd voor het nationale team van Sint Maarten, dat volgende maand aan een nieuw seizoen van de Nations League begint. Onder leiding van bondscoach Piet de Jong vertrekt het team binnenkort naar Puerto Rico, waar het op vrijdag 6 september tegen Aruba speelt en op maandag 9 september tegen Haïti. XerxesDZB (uit Zevenkamp), 

 

In de editie 2024/2025 van de CONCACAF Nations League speelt Sint Maarten in League B, waar het drie blokken van twee wedstrijden zal afwerken. Na de wedstrijden in september volgen er nog twee ontmoetingen in oktober en november. De winnaar van de poule promoveert naar League A, terwijl de nummers twee en drie in League B blijven. Het team dat als laatste eindigt, degradeert naar League C.

De meeste spelers van het nationale team van Sint Maarten spelen in Nederland. Opvallende namen zijn topscorer aller tijden Gerwin Lake (vv Spijkenisse) en verdediger Mike Richardson van Alphense Boys Onder 17, die onlangs op 15-jarige leeftijd zijn officieuze debuut maakte voor Sint Maarten in een oefenwedstrijd tegen Bonaire. Daarnaast heeft De Jong spelers opgeroepen die actief zijn in Zweden (Chovanie Amatkarijo), Curaçao (Quinton Christina), Denemarken (Oliver Hobgood), de Verenigde Staten (Kael Richards), Moldavië (Ilounga Pata) en Sint Maarten zelf: Chandro Wilkin.

Vorig seizoen wist Sint Maarten zich knap te handhaven in League B. In de zesde en laatste speelronde won het team van De Jong in en tegen Saint Lucia, waardoor Saint Kitts and Nevis de laatste plaats innam en Sint Maarten opnieuw in League B mag uitkomen.

Naast Aruba en Haïti speelt Sint Maarten in deze poule ook tegen Puerto Rico. De drie blokken van twee wedstrijden worden…

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair